<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ekologiset korttitulostimet

Muovikorttitulostimet helpottavat yritysten arkea ja muovikorttien merkitys yritysten perinteisessä toiminnassa on nykyisin suuressa roolissa. Mutta ympäristöön liittyvien huolien kasvaessa yritysten on tärkeää ottaa vastuuta ympäristöriskien ehkäisemisessä valitsemalla ympäristöystävällisempiä prosesseja ja materiaaleja osaksi toimintaansa - sen vuoksi me JotBarilla olemme tutkineet ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisille muovikorteille.    

Lue myös blogimme Ovatko ekologiset korttitulostusmateriaalit vielä valmiita korvaamaan perinteiset muovukortit?

JotBar haluaa tuoda kestävän kehityksen ratkaisun markkinoille

Olemme jo pidemmän aikaan tutkinut erilaisia mahdollisuuksia tuoda markkinoille ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille muovikorttimateriaaleille. N. 90% kaikista nykyisistä korteista on valmistettu PvC-materiaaleista, joiden valmistamis- ja hävitysprosesseihin liittyy haittojen aiheutumista ympäristölle. Siksi ympäristöystävällisempien vaihtoehtojen tuominen markkinoille on erittäin tärkeää. Aasiassa ympäristöystävälliset vaihtoehdot perinteisille muovikorteille ovat jo laajemmassa käytössä - nyt on meidän aikamme kiriä tätä käyttövajetta umpeen.

 

Yksi tutkimistamme vaihtoehdoista on Namoo-kortit, jotka ovat täysin PvC-vapaita. Namoon PvC-vapailla muovikorttitulostinmateriaaleilla on myös useita kansallisesti tunnustettuja sertifikaatteja, jotka puhuvat sen vastuullisen ja ympäristöystävällisen valmistustavan puolesta, kuten FSC (vastuullisen metsänhoidon sertifiointi), PEFC (vastuullisten puu- ja paperituotteiden sertifiointi) ja Lohas (terveellistä ja kestävää elämäntapaa tukeva sertifikaatti).  

 

Mistä ekologiset korttimateriaalit on valmistettu?

Ekologinen vaihtoehto perinteiselle PvC-kortille on valmistettu maissimelassista ja koivuviilusta, jota kutsutaan myös ns. biomuoviksi. Korteissa käytetty koivu on suomalaista koivua, jota voidaan Suomessa kehitetyn tekniikan avulla leikkaamaan niin hyvä-  ja tasalaatuisesti, että tuotoksia voidaan käyttää korttimateriaaleina. Kortit varmistetaan sertifioidulla tekniikalla ja voidaan käyttää vaihtoehtona  PVC-korteille.

 

Testatusti yhteentoimiva perinteisten muovikorttitulostimien kanssa

Olemme testauttaneet korttimateriaalien yhteensopivuuden edustamiemme muovikorttitulostimien kanssa ja ne toimivat tutkitusti kaikissa perinteisissä muovikorttitulostimissa. Korttien hyödyntäminen ei siis vaadi uusien korttitulostimien hankintaa, vaan korkeintaan nykyisen tulostimen säätötoimenpiteitä. Testeissä tutkittiin mm. tulostusjälkeä ja sen kestävyyttä.

 

Milloin kortteja on mahdollista tilata?

Tutkimme erilaisia ympäristöystävällisempiä materiaalivaihtoehtoja perinteisille muovikorttimateriaaleille edelleen, mutta on todennäköistä, että tuomme jonkin tutkituista vaihtoehdoista pian valikoimaamme. Nykyisillä asiakkaillamme on kuitenkin mahdollista kysyä meiltä biomuovikorteista jo tänään ja ottaa ekologinen vaihtoehto muovikorttien tilalle esim. kulku- ja ID-kortteihin.

 

Jos et ole vielä tutustunut muovikorttitulostimien käyttöön yritysten arjen helpottamisessa, voisit myös olla kiinnostunut artikkelistamme: Muovikorttitulostimet tuovat helppoutta ja säästöjä yritysten arkeen.

Haluatko lisätietoja ekologisista muovikorttitulostinmateriaaleista tai mahdollisuudesta niiden tilaamiseen? Ota meihin yhteyttä! Voit tutustua tarjoamiimme Evolis-muovikorttitulostimiin täällä.

Ota yhteyttä

Aiheet:
Muovikortit