<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
henkilöstön hyvinvointi ja mindfulness

Eva Koskimaa on pohjakoulutukseltaan bioanalyytikko ja Life Coach, joka toimii Mindfulness-ohjaajana.  Hän on toiminut mm. Terveydenhuoltoalalla ja stressinhallinnan valmentajana. Hänellä on paljon kokemusta Mindfulness-koulutustilaisuuksien järjestämisestä yrityksille, pääpainona yritysten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvattaminen.

Jatkossa myös JotBar tulee tarjoamaan yrityksille mahdollisuuden hyödyntää Evan osaamista aiheesta – Mindfulness tulee olemaan osa laajennettuja HR-palvelujamme, joista kerromme lisää ensi vuonna. Jos haluat lisätietoja aiheesta jo nyt, voit myös ottaa meihin yhteyttä.

Mindfulness - Eva Koskimaa

Mitä on Mindfulness ja miten se toimii

Mindfulness on taito, joka jokaisella on olemassa, mutta joka unohtuu usein kasvun aikana. Lapsena tämä näkyy taitona keskittyä hetkeen ja ottaa aikaa itselleen. Milloin sinä olet viimeksi esimerkiksi maannut nurmikolla ja katsonut pilviä, nauttinut hetkestä ajattelematta mitään muuta? Tietoinen läsnäolo ei ole yksittäinen juju tai kertaluontoinen harjoite – se on taito, joka voidaan opettaa yhteisöille koko yhteisön hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lisätietoja Mindfulnessista voit lukea myös Suomen Mielenterveysseuran sivuilta.

 

Stressinhallinta ei välttämättä vie työaikaa

Yksinkertainen tapa hallita stressiä on mikrotauot, joihin Mindfulness antaa hyvät työvälineet. Mikrotauko tarkoittaa käytännössä lyhyttä tauko josta irtaudutaan hetkeksi työstä. Hyöty tästä on se, että se rauhoittaa ärsykkeiden kuormittamia aivoja ja auttaa keskittymään. Toisin sanoen työteho nousee.

 

Mindfulness yrityksissä

Työyhteisöissä on viime aikoina havahduttu Mindfulnessin tarjoamiin mahdollisuuksin yrityksen yleisen hyvinvoinnin ja tehokkuuden parantamisessa. Yritykset voivat tilata Mindfulness-koulutuksia tai tietoiskuja, joiden avulla työyhteisössä opitaan harjoittamaan tietoista läsnäoloa.

Alustavalle tilaisuudelle tulee varata yrityksissä yhteistä aikaa, mutta tämän jälkeen harjoitukset eivät vie aikaa lähes yhtään – jo esimerkiksi minuutin mittaiset mikrotauot työtehtävien vaihtojen välillä voidaan hyödyntää henkilökohtaisen harjoitteen tekemiseen, eli tietoisen läsnäolon harjoittamiseen. Yritys voi myös varmistaa, että tietoista läsnäoloa harjoitetaan koko yrityksen laajuudella ottamalla alkuun esim. kuukausittaisia yhteisharjoituksia aiheesta.

Tietoisen läsnäolon kehittymisen myötä työntekijät voivat oppia tunnistamaan esim. oman stressitason kohoamista ja pitämään tarvittaessa pienen tauon, johtaen tehokkaampaan ja keskittyneempään työskentelyyn tauon päätyttyä.

 

Mindfulness auttaa vähentämään sairaspoissaoloja

Mindfulness antaa työntekijöille eväät tehostamaan töistä palautumista myös työajan ulkopuolella. Henkinen jaksaminen ja työmotivaatio ovat tärkeässä roolissa yhtenäisen ja tehokkaan työyhteisön ylläpitämisessä. Henkisen jaksamisen parantamisen lisäksi Mindfulness auttaa tutkitusti myös kohottamaan immuniteettiä. Kun työntekijät pysyvät terveenä – niin henkisesti kuin fyysisestikin – vähenevät myös sairaspoissaolot yrityksissä.

 

Mindfulnessin hyödyt työyhteisöille

Mindfulnessin säännöllinen harjoittaminen parantaa tietoisen läsnäolon taitoa. Tietoisen läsnäolon harjoittaminen auttaa keskittymään paremmin, nopeuttamaan ongelman ratkaisua ja keskittymään olennaiseen. Työyhteisöissä tämä näkyy usein työnteon tehostumisena, kun ajatus pysyy paremmin sen hetkisessä työtehtävässä.

Nykyaikainen työkulttuuri on usein hektistä - multitasking, eli usean työtehtävän hoitaminen samanaikaisesti on yleistynyt huomattavasti. Tämän vuoksi keskittymisellä on entistä suurempi vaikutus tehokkaseen yritystoimintaan.

Tietoinen läsnäolo auttaa työntekijöitä mm.:

  •        suoriutumaan paremmin töissään
  •        voimaan paremmin
  •        laskemaan stressitasoa
  •        kehittämään vuorovaikutustaitojaan

Kun henkilö on aidosti läsnä keskustelussa hän voi aistia keskustelun tunnelmat tehokkaammin. Tämän ansiosta keskustelukumppaneiden viestien ymmärtäminen ja oikean tarkoituksen sisäistäminen kasvavat. Ymmärtämällä aidosti keskustelun muita osapuolia myös vuorovaikuttaminen ja kommunikointi helpottuvat.

 

Haluatko lisätietoja aiheesta?

Mindfulness tulee olemaan osa laajennettuja HR-palvelujamme - jos haluat lisätietoa aiheesta jo nyt ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä

Aiheet:
Ajankohtaista