<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
aidosti kotimainen JotBar

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt JotBarille Avainlippu-alkuperämerkin merkiksi suomalaisesta työstä. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja tukee näin suomalaista työllisyyttä. Se auttaa ostajaa valitsemaan suomalaisen vaihtoehdon.

 

Suomalaisen työn tunnus jo vuodesta 1965

Avainlipulla on pitkä historia. Avainlippu-tunnus piirrettiin vuonna 1965 osaksi Osta suomalaista -kampanjaa. Tämä kertaluonteiseksi kampanjamerkiksi piirretty Avainlippu vakiintui osaksi yritysten kotimaisia tuotteita.  Vuonna 1975 Avainlipusta tuli virallinen alkuperäismerkki, jota saivat käyttää vain tutkitusti kotimaiset tuotteet, joiden myyntihinnasta vähintään 50 prosenttia muodostui Suomessa tehdystä työstä.

Tänäkin päivänä Avainlippu-tunnuksen käyttöoikeus voidaan myöntää tuotteille tai palveluille, joiden kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta. Palvelun omakustannusarvon määrityksessä huomioidaan henkilöstökustannukset, alihankinnat, materiaalihankinnat ja muut palveluun liittyvät kustannukset. Avainlippu-tunnusta halajavalla yrityksellä tulee olla myös merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja Suomessa sijaitseva pääkonttori.

Lisäksi Avainlippu-tunnuksen myöntämisessä huomioidaan palvelukonseptin alkuperä, suomalainen suunnittelu ja tuotekehitys, palvelun vaikutus kotimaisten tuotteiden tai palveluiden aseman vahvistumiseen ja mielikuva suomalaisesta alkuperästä. Yritys saa käyttää Avainlippua myös yrityskuvaviestinnässään, kuten imago- tai brändimainonnassa, kun yrityksen liikevaihdosta yli 75 prosenttia syntyy Avainlippu-tuotteista tai -palveluista.

 

JotBar - ylpeästi kotimainen

IT-alan huippuosaamista työajanseurannan alalla 20 vuotta:

JotBar on vuonna 2009 perustettu ylpeästi kotimainen IT-alan yritys, jonka voimavarana on sen asiantuntijoiden huippuosaaminen. Toimintamme perustuu omaan ohjelmistoperheeseen ja voimakkaaseen tuotekehitykseen. Käytämme vuosittain yli 10 % liikevaihdosta tuotteidemme ja ohjelmistojemme kehittämiseen.

”Olemme työajanseurantajärjestelmien edelläkävijä - panostamme kehitykseen ja luomme uusia toimintatapoja. Kotimaisuus on tärkeä vahvuutemme, sillä työajanseuranta on melko lokaalia toimintaa. Esimerkiksi Suomen lainsäädännön vuoksi meillä tulee olla huippuluokan asiantuntijoita”, toimitusjohtaja Krister Juselius.

Asiakkaat ovat toimintamme sydän:

Asiakkaiden haasteiden ymmärtäminen ja niiden ratkaiseminen ovat toimintamme lähtökohta. JotBar-järjestelmän käyttäjiä on jo yli 150 000. Asiakkaitamme löytyy kaikilta toimialoilta ja eri kokoluokista, erityisesti valmistusprosesseista ja palveluliiketoiminnasta.  Haluamme olla auttamassa asiakasyrityksiämme menestymään ja se on avain oman toimintamme menestykseen.

”Meille on tärkeää, että työajanseurantajärjestelmämme tulee asiakkaalle hyötykäyttöön. Työajanseurantajärjestelmän tuoma tehokkuus lisää motivaatiota ja tuottaa asiakkaallemme voittoa. Työaikajärjestelmän kanssa asiakaspalvelu on toiminnan ydin ja siksi olemme panostaneet palveluliiketoimintaan”, toimitusjohtaja Krister Juselius.

 

Avainlippu on ollut mukana suomalaisten suurissa hetkissä

Suomalaisen Työn Liitto ja Avainlippu ovat kulkeneet suomalaisten rinnalla tärkeinä hetkinä. Suomen voittaessa jääkiekon MM-kultaa ensimmäisen kerran vuonna 1995, ojennettiin joukkueelle Avainteko-kunniakirja. Samana vuonna Avainlippua alettiin myöntää tuotteiden lisäksi myös Suomessa tuotetuille palveluille.

Kun kauan himoittu Euroviisujen voitto osui Suomelle vuonna 2006, Suomalaisen Työn Liitto palkitsi Lordin pronssisella avainlipulla. Samoin vuonna 2011 Suomen voitettua toistamiseen jääkiekon MM-kultaa, ojensi presidentti Halonen kapteeni Mikko Koivulle takorautaisen Avainlipun.

Tänä vuonna käynnistyi kolmivuotinen Onhan siinä Avainlippu -kampanja, jonka tavoitteena on saada suomalaiset ostamaan entistä enemmän Avainlippu-tuotteita ja -palveluita ja näin työllistämään suomalaisia. Avainlippu on tähän mennessä myönnetty yhteensä yli 4 100 tuotteelle, tuoteryhmälle ja palvelulle. Nyt mukaan saadaan lukea myös JotBar!

Aiheet:
Ajankohtaista