<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Mobiili työajanseuranta rakennusteollisuudessa

Mobiili työajanseuranta -artikkelisarjan aiemmissa osissa olemme käsitelleet ratkaisun roolia modernin työkulttuurin sekä julkishallinnon toiminnan tukemisessa. Tämän kertaisessa artikkelissa pureudumme jälleen toimialakohtaiseen esimerkkiin kertomalla millaisia mahdollisuuksia mobiili työajanseuranta tarjoaa rakennusteollisuuden toiminnassa.

Sisään- ja ulosleimaus helposti suoraan työkohteissa

Rakennusteollisuudessa mobiili työajanseuranta tukee erityisesti itse työkohteessa tapahtuvia leimauksia. Kohteeseen leimaaminen voidaan suorittaa joko asettamalla kohteen yhteyteen esimerkiksi työkohteen olosuhteisiin sopiva RFID-lukijalla varustettu tabletti- tai muu mobiilileimauspääte, joka toimii leimauspäätteenä työkohteeseen saavuttaessa. Vaihtoehtoisesti erillisen leimauspisteen sijaan mobiililaitteella sisään leimaaminen voidaan myös suorittaa sijaintipohjaisesti, rajaamalla ainoaksi mahdolliseksi leimausalueeksi työkohteen GPS-koordinaatit. 

Tabletin ja puhelimien hyödyntäminen työkohteissa tehostaa yrityksen toimintaa mahdollistamalla:

 • laitteistojen helpon siirron: tabletti ja puhelimet on helppo siirtää työkohteesta toiseen ja akulla toimivina laitteina niiden toiminta ei yleensä vaadi erillisten sähköjen vetämistä kohteeseen.
 • sisäänrakennetun verkkoyhteyden: sekä tableteissa että matkapuhelimissa voi verkkoliittymällisen SIM-kortin avulla tuoda verkon osaksi työkohdetta ilman erillisen verkkoympäristön rakentamista kohteeseen. Erityisesti lyhyempiaikaisissa huolto- ja jälkitarkastus toimenpiteissä erillisen verkon toteutus kohteeseen ei olisi missään nimessä kannattavaa.

 

Tiesitkö: Vaikka mobiili työajanseuranta tuo internetyhteyden helposti työkohteisiin, voi työtilat välillä rajoittaa verkko-ominaisuuden käyttöä kuuluvuuden heikentyessä esimerkiksi maan sisällä tai paksujen betoniseinien keskellä. JotBar Mobile Tools -ratkaisu on puhelimelle ladattava sovellus, joka mahdollistaa leimausten suorituksen silloin kuin internetyhteyttä ei ole. Näin leimausten suoritus onnistuu myös silloin, kuin verkkoyhteyden vahvuus vaihtelee.

 

Tehokkaammin dataa johtamisen tueksi

Työkohteessa toimiva sisään- ja ulosleimausratkaisu tarjoaa tiedon siitä, milloin työmaalle on oikeasti saavuttu ja milloin sieltä on poistuttu. Kun mobiiliratkaisu tukee myös muita kuin sisään- ja ulosleimausmerkintöjä, voidaan kohteesta saada tehokkaasti tietoa työmerkintöjen kautta myös seuraavilta osa-alueilta:

 • Poikkeamat: jos työmaalla sattuu jotain poikkeuksellista, on yrityksellä selkeä näkymä siihen, keitä työmaalla on tapahtuma-aikaan ollut paikalla. 
 • Verotiedot: verotarkastaja voi suoraan työaikaleimauksien perusteella tarkistaa, että henkilöiden veronumerot ovat kunnossa.
 • Työtehtävien seuranta: ammattiryhmän tekijöille voidaan kohdistaa ja seurata tarkemmin toteutettuja töitä, tarjoten paremman näkymän työtehokkuuteen. 
 • Resurssienhallinta ja reklamaatiot: Rakennusalalla mobiililaitteita vo hyödyntää myös tiedon syöttämiseen/lukemiseen kohteessa ja raportoimaan esimerkiksi virheellisistä tuotteista suoraan paikan päältä. Samoin tiettyjen tuotteiden asennukset voidaan merkitä, jolloin saadaan varmuus, että oikeat tuotteet on asennettu oikeisiin paikkoihin.

 

MOBIILIN TYÖAJANSEURANNAN HYÖDYT

 1. Vaivaton ja helppo käyttää - sekä käyttäjälle että esimiehelle.
 2. Tehokkuuden seuranta - selkeä näkymä tehtyyn työhön ja siihen, kuka, mitä, missä ja milloin on tehty.
 3. Kannattavuuden seuranta - Seurannan tietoja voidaan hyödyntää suunnitelmien toteutumisen että kannattavuuden seurantaan.
 4. Vähentää välillistä työtä - esimerkiksi valmiiden integraatioiden avulla palkanlaskentaan liitetty työajanseuranta mahdollistaa sen, ettei palkkoja tarvitse laskea käsin ja esim. työmääräimet saadaan siirrettyä suoraan toiminnanohjausjärjestelmästä oikealle työntekijälle ja työn valmistuttua takaisin toiminnanohjausjärjestelmään.
 5. Laitteistovapaa ratkaisu - kaikille käytettävissä laitteista riippumatta, lisäten käytön joustavuutta, vähentäen käytön esteitä ja vastarintaa

 

HALUATKO LISÄTIETOJA?

Oletko kiinnostunut mobiilin työajanseurannan tarjoamista mahdollisuuksista yrityksellenne tai onko se noussut ajankohtaiseksi tarpeeksi yrityksellenne? Lue lisää JotBar mobiili työajanseurannasta täältä tai ota meihin yhteyttä - autamme sinua mielellämme.

Voit lukea lisätietoja aiheesta myös oppaastamme: 8 vinkkiä liikkuvien työntekijöiden töiden hallintaan.