<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
HR ja digitalisaatio

”Henkilöstöjohtamisen tulevaisuus on digitaalinen. Iso osa paperitöitä ja excel-raportointeja joutaa roskakoriin, kun ketterät tietojärjestelmät rantautuvat isosti HR-puolelle. Samalla, kun HR-rutiinit saadaan automatisoitua – tai ainakin sujuvoitettua – käsipareja vapautuu muuhun työhön. HR vapautuu juoksuhautojen mudasta ja pystyy ajattelemaan pari askelta eteenpäin: kuinka HR voi parhaiten toteuttaa yrityksen strategiaa?”

HR-viestin numeron 5/2018 artikkeli HR-palvelujen digitalisaatiosta alkaa näillä sanoilla. Toimitusjohtajamme Krister Juselius toimi artikkelin asiantuntijana, jota haastateltiin HR-palvelujen tulevaisuudesta – siitä, miten digitalisaatio tulee muuttamaan yritysten perinteistä tapaa hoitaa HR-toimenpiteitä. Nostimme tähän artikkeliin muutamia tärkeimpiä nostoja artikkelista – voit käydä lukemassa sen kokonaisuudessaan HR-viestin verkkolehdestä.

 

Manuaalisten toimenpiteiden automatisointi tärkeässä roolissa

Yrityksen toiminnassa on useita lukuisia manuaalisia vaiheita, eikä HR-palvelut ole poikkeus. Ohjelmistot tarjoavat yrityksille tehokkaan keinon automatisoida lukuisia työprosessin vaiheita - HR-puolella seuraava askel onkin hyödyntää tietojärjestelmiä kaikkien vaiheiden automatisointiin, jotka on mahdollista automatisoida.

HR kerää merkittävästi dataa, jota voidaan käyttää koko yrityksen toiminnan tehostamisessa. Nykyisellään sen käyttöaste on kuitenkin yleisesti vielä vähäinen. Syy ei usein ole se, että HR-puolella vallitsisi osaamisvaje, vaan se, että yrityksen kehitys on eri osastoilla eri vaiheissa. Yhtenäisen tilan puute aiheuttaa epätietoisuutta, joka taas vaikeuttaa HR-puolelta rikastetun datan hyödyntämistä. Sen vuoksi on tärkeää, että yrityksen käyttämät HR-ratkaisut toteutetaan mahdollisimman vahvasti liiketoimintaa ja sen tavoitteita tukevaksi - näin datan mahdollistamat hyödyt on myös helpompi jalkauttaa muun koko yrityksen käyttöön.

Lue lisää moderneista työajan- ja töiden seurannan ratkaisuista täältä.

 

HR toimii työkaluna työmotivaation parantamisessa

Tällä hetkellä työelämässä työskentelee hyvin erilaisiin sukupolviin kuuluvia työntekijöitä. Etenkin nuoret työntekijät hakevat töitä enää pelkät euron kuvat silmissään, vaan haussa on myös viihtyisä työpaikka, joka tarjoaa mahdollisuuksia oman osaamisen kasvattamisessa.

Sen vuoksi on tärkeää, että HR-ratkaisut tukevat myös työntekijöiden omien kasvupolkujen seuraamista, kuten kehityskeskusteluita. Kun järjestelmät tukevat nimettyjen tavoitteiden asettamista - ja seuraamista - on työntekijöillä aina selkeä maaliviiva, johon päivittäisellä työllä pyritään.

 

Läpinäkyvyys helpottaa myös yleistyvää etätyöskentelykulttuuria

Etätyöskentelykulttuuri on yleistynyt erityisesti asiantuntijaorganisaatioissa. Yhä useammin työläppäri ja -puhelin tarttuvat edellisen päivän päätteeksi mukaan ja seuraava työpäivä saattaakin kulua omalla sohvalla tai jopa mökin terassilla istuen. Etätyöskentely tuo vapautta työntekijöiden oman työn suunnitteluun, mutta sen mahdollistamiseksi yrityksellä tulee olla selkeät raamit sen seuraamiseen.

HR-järjestelmien avulla etätyöskentelyyn voidaan tuoda tarvittavaa läpinäkyvyyttä. Läpinäkyvyyden ansiosta yrityksellä on ajantasainen tieto siitä, kuka menee milloin missäkin - helpottaen myös etätyöskentelijän omaa taakkaa, kun aiempia etäpäiviä ei tarvitse lähteä selittämään erikseen jälkikäteen.

 

Haluatko lisätietoja? Käy lukemassa artikkeli kokonaisuudessaan HR-viestin sivuilta tai ota meihin yhteyttä! Autamme teitä toteuttamaan HR-palveluitanne tukevan ratkaisun. Lataa myös tuorein opas "Mobiili työajan- ja töiden seuranta", jossa kerromme, miten modernit työajanseurannan ratkaisut tukevat tiimisi etä- ja joustotyöskentelyä.

Tässä myös muutama muu artikkelimme, johon sinun kannattaisi tutustua:

Aiheet:
Digitalisaatio