<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Biokortit vs. muovikortit - onko ekologisista korttitulosteista perinteisten muovikorttien haastajiksi?

Erilaiset kortit aina vierailijaluvista työlupatunnisteisiin ovat keskeinen osa useiden yritysten päivittäistä työarkea. Sen vuoksi moni yritys on vastannut korttien jatkuvasti kasvavaan tarpeeseen hankkimalla yritykselleen oman muovikorttitulostimen.

Muovikorttitulostimien käytön ympärillä on viime vuosina pyörinyt keskustelu ekologisuudesta ja siitä, miten muovikorttitulostimien käyttöä voitaisiin jatkaa ns. korttitulostimena – ilman ympäristöä rasittavaa muovia. Me JotBarilla olemme tutkineet erilaisia vaihtoehtoja muovikorttien korvaajiksi jo useamman vuoden ajan. Kirjoitimme muun muassa kaksi vuotta sitten ekologisesta puukortista, joka on valmistettu suomalaisesta koivusta. Olemme jatkaneet tutkimustamme aiheen saralla aktiivisesti, ja viimeisimpänä vaihtoehtona suurennuslasimme alla ovat olleet Evolis-korttitulostinvalmistajan oma vaihtoehto perinteisille muovikorteille.

Mikä materiaali toimii tulostimien kanssa parhaiten? Millaisiin käyttökohteisiin ekologiset vaihtoehdot sopivat parhaiten? Vai ovatko ympäristöystävällisemmät korttivaihtoehdot vielä siinä pisteessä, että ne voivat korvata perinteiset muovikortit? Avaamme mm. näitä ja muita testiemme tuloksia tässä artikkelissa!

 

Biokortit 

Olemme testanneet useita erilaisia korttimateriaaleja ja niiden toimivuutta erilaisissa käyttökohteissa (ja korteissa). Ensimmäisenä testaamiemme materiaalien joukossa oli maissimelassista ja koivuviilusta valmistettu biokortti. 

Biokortti oli leikkausjäljeltään laadukas kortti, joka oli testeissämme yhteensopiva kaikkien yleisimpien muovikorttitulostimien kanssa. Tasainen tulostuslaatu on kortin yksi ehdottomia plussia, mutta sen heikkoudeksi muodostuu sen korkea hinta. Korttien kappalehinta on huomattavasti perinteisiä muovikortteja korkeampi, jonka vuoksi niitä voikin pitää eräänlaisena “luksuskorttina”. 

Vaikka kortit ovat laadullisesti ja tuntumaltaan valmiit korvaamaan perinteiset muovikortit lähes kaikissa käyttötarkoituksissa, asettaa niiden korkea hinta vielä monelle organisaatiolle esteen korvata kaikki perinteiset muovikortit niillä. 

Biokortti - sirullinen, värikuva

 

Puuviilukortti - sirullinen, musta tausta

 

Puuviilukortti - sirullinen, monivärinen tausta

 

Biokortti - värillinen, tekstillä

 

 

 

Paperimassakortit

Puumassasta/selluloosasta valmistetut kortit ovat yleistyneet eri valmistajien tarjoamina vaihtoehtoina perinteisille muovikorteille. Nämä kortit ovat yleisesti hinnaltaan huomattavasti edullisempia, kuin puuviilukortit. Me JotBarilla olemme testanneet pääasiassa kahta erityyppistä paperimassakorttia – muovia muistuttavalla biopäällysteellä käsiteltyä korttia sekä ihan perinteiseltä paperilta tuntuvaa päällystämätöntä korttia. 

Tulostuksessa parhaan tuloksen paperikorteissa saa niiden pinnoitteesta huolimatta yksivärisellä, mustalla tulostuksella. Esimerkiksi Evoliksella on oma värinauha, joka on tarkoitettu paperimassakorteille tulostamiseen - ja sen käyttöä suositellaan vahvasti paremman tulostusjäljen saamiseksi.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että paperimassakorttien rasituksensietokyky on matalampi, kuin perinteisillä muovikorteilla. Siksi niitä suositellaan käytettäväksi pääasiassa lyhyen aikavälin käyttöön ja yksiväriseen mustaan tulostukseen seuraavissa käyttökohteissa:

  • Vierailijakortit: paperikortit ovat täydellinen vaihtoehto lyhyen aikavälin käyttöön vierailijakorteissa ja auttaa korvaamaan nopeasti kertyvän muovisaasteen nopeasti maatuvilla paperikorteilla 
  • Tapahtumakortit: Paperikortit ovat suosittuja myös tapahtumakortteina, kuten tapahtumakohtaisina VIP-kortteina
  • Lahjakortit: Kortit sopivat myös lahjakorteiksi niiden lyhyen käyttöiän ja rajoitettujen käyttökertojen vuoksi. 

Paperimassakortit ovat yleisesti myös perinteisiä muovikortteja edullisempia, jotka lisäävät niiden kysyntää ns. “kertakäyttökorttien” materiaalina. 

Yleisesti suosituimpia muovikorttien käyttökohteita, kuten henkilökortteja ja kulkulätkiä paperimassasta valmistetut vaihtoehdot eivät vielä ole valmiita korvaamaan lyhyt aikaisemman käyttöikänsä vuoksi.

Paperikorttituloste mustalla tekstillä

 

Ekologiset kortit vs. perinteiset muovikortit

Ekologiset korttimateriaalit ovat kehittyneet pitkälle, mutta niillä on edelleen matkaa kuljettavanaan ennen kuin ne saavuttavat hinta-laatusuhteeltaan luotettavan vaihtoehdon kaikille perinteisille yrityskäytössä oleville korteille. 

Kuitenkin jo tälläkin hetkellä yrityksissä voidaan korvata suurimpia muovikorttien kulueriä ympäristöystävällisemmillä, edullisemmilla ja nopeasti maatuvilla paperimassakorteilla. Samoin luksuskortteina pidetyt puuviilukortit voivat tarjota hyvän vaihtoehdon yrityksille, joilla muovin käytön vähentäminen on yritykselle merkittävä linjaus, jolloin puuviilukortin hieman tyyriimpi hinta ei aseta estettä korttien hankinnalle. 

 

Haluatko lisätietoja?

Oletko kiinnostunut korvaamaan muovikorttienne kulutusta ekologisilla korttimateriaaleilla? Ota meihin yhteyttä! Autamme sinua mielellämme. Tutustu myös tarjoaamiimme muovikorttitulostimiin.

Ota yhteyttä

Aiheet:
Muovikortit