<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kuvassa näkyvällä Jotbar-sovelluksella voi avata oven puhelimella.

Mobiilisovelluksemme avulla on mahdollista avata esimerkiksi ovia tai portteja puhelimella.

 

JotBarin sähköinen kulunvalvontajärjestelmä lisää helppoutta ja turvallisuutta

Kulunvalvonnalla eli kulunseurannalla tehostetaan tietyn rakennuksen tai alueen henkilöliikenteen hallintaa. Yrityksen toimipisteellä on päivittäin monenlaista henkilöliikennettä: yrityksen työntekijöitä, asiakkaita, vierailijoita, alihankkijoita, tavarantoimittajia, muiden yritysten työntekijöitä tai tunkeilijoita. Valvomaton henkilöliikenne voi asettaa yrityksen tietosuojan, turvallisuuden tai henkilön terveyden vaaraan. 

Riskejä voidaan minimoida yrityksen tarpeita vastaavilla kulunvalvontaratkaisuilla. Yleisesti kulunvalvonta voidaan toteuttaa vartioinnilla tai teknisillä laitteilla ovi tai portti kerrallaan. Tekniseen kulunvalvontajärjestelmään voidaan yhdistää myös muita ratkaisuja, kuten kameravalvonta ja työajanseuranta. Sähköinen kulunvalvonta paitsi lisää työpaikan turvallisuutta, myös helpottaa työntekijöiden toimintaa.

 

Modernit kulunvalvontaratkaisut skaalautuvat kaikkiin tarpeisiin

Kulunvalvontajärjestelmä asennetaan palvelimelle, ja sen avulla ohjataan koko järjestelmän toimintaa: henkilötietoja, kulkuoikeuksia, kalentereita, kello-ohjauksia ja muita perustietoja. Järjestelmämme toimivat tavallisessa Ethernet-verkossa, eikä erillisiä ja kalliita kaapelointeja, keskittimiä, linjavahvistimia tai sähkönsyöttöä tarvita. Päätteeltä nähdään myös yksityiskohtaiset kulkuraportit, vaikka ovi- ja henkilötasolla. 

Kulunvalvontaratkaisuilla voidaan seurata ja ohjata kiinteistöjen tai kokonaisten alueiden henkilöliikennettä tehokkaasti ja turvallisesti. Alueen portit voidaan ohjelmoida tunnistamaan vain työntekijöiden autojen rekisterinumerot tai rakennuksen ovet voidaan asettaa avautumaan kulkukortilla tai etälukutunnistimella (avaimenperätägi). Avaimettomien toimitilojen ansioista liikkuminen on joustavaa ja turvallista. Yrityksen ovet voidaan ohjelmoida tunnistamaan avaimenperätägi tai kulkukortti etänä, jolloin ovi aukeaa työntekijän edeltä. Tämä helpottaa kulkemista tilojen välillä esimerkiksi painavia tavaralasteja liikutellessa.

 

Sähköinen kulunvalvonta tehostaa yrityksen arkea

Sähköinen kulunvalvonta helpottaa arkea yrityksessä. Kulunvalvontajärjestelmämme toimii joko RFID-tunnistimella tai mobiilisovelluksellamme, jolloin erillisiä avaimia ei tarvitse. Kulkukortin kadotessa sen väärinkäyttö voidaan estää mitätöimällä se välittömästi. Kadonneen kortin tilalle voidaan luoda uusi kulkukortti heti katoamisen jälkeen, ja työntekijä voi jatkaa työskentelyä normaalisti. Katoaminen ei vaadi kallista lukkojen uudelleensarjoitusta, kuten perinteisen avaimen katoaminen usein edellyttää.

Kulkuoikeuksia voidaan asettaa tarpeiden mukaan. Kiinteistö voidaan esimerkiksi jakaa eri alueisiin ja työntekijöille voidaan asettaa henkilökohtaiset kulkuoikeudet heille kuuluville alueille. Näin varmistetaan, että tilat pysyvät mahdollisimman suojattuina. Myös vierailijoille voidaan asettaa alue- tai henkilökohtaiset kulkuoikeudet, jotka ovat voimassa vain vierailun ajan. Kulkulupaan voidaan lisätä aikamääre, jonka kuluessa vierailijan tulee poistua rakennuksesta. Jos vierailija ei ole poistunut aikamääreen puitteissa, lähtee siitä ilmoitus vartiointiliikkeelle. Kulunvalvontalaitteisto voidaan asettaa laittamaan hälytysjärjestelmä päälle, kun viimeinen työntekijä poistuu rakennuksesta.

Sähköisen kulunvalvonnan mahdollisuudet auttavat minimoimaan yrityksen turvallisuusriskejä ja tehostamaan toimintaa sujuvan ja turvallisen henkilöliikenteen takaamiseksi.

Onko yrityksessänne tarvetta kehittyneelle ja skaalautuvalle kulunvalvonnalle? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yrityksenne tarpeisiin sopiva kulunvalvontaratkaisu!

 

Ota yhteyttä kulunvalvonnan asiantuntijaamme

Fredrik Juselius 

Puh: 075 7530 366

Lähetä sähköpostia osoitteeseen fredrik.juselius@jotbar.fi.

 

Lue viimeisimmät blogimme:

5 usein kysyttyä kysymystä - Helpdesk

Älä anna kesän yllättää!

Näin hyödynnät työajanseurantaa etätyössä