<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2090076874606890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4 vinkkiä varastonhallinnan tehostamiseen

Kannettavat päätteet ovat nimensä mukaisesti työntekijöiden mukana kulkevia langattomia käsikäyttöisiä päätteitä. Kannettavat päätteet toimivat varastoalueella langattomassa verkossa, osana yrityksen varastonhallintaa, siirtäen päätteillä kerätyn tiedon osaksi varastonhallinnan pääjärjestelmää.

Langattomat kannettavat päätteet eivät ole kuitenkaan ainoa keino tuoda varastonhallintajärjestelmää osaksi lattiatason toimintaa. Moderni varastonhallintajärjestelmä taipuu käytettäväksi myös meille tutummalla älypuhelimella.   

 

Kannettavat päätteet tuovat kestävyyttä varastonhallintaan

Kannettava pääte on useimmiten vesitiivis ja iskunkestävä ratkaisu varastonhallintaan, joka ei säikähdä vaihtelevampiakaan varasto-olosuhteita. Yrityksille, joilla on tarvetta ja varaa sijoittaa kokonaisvaltaisempaan varastonhallinnan uudistamiseen suurissa varastoissa kannettaviin päätteisiin sijoittaminen yleensä kannattava päätös niiden tuoman tehokkuuden ja pitkäikäisyyden vuoksi.

Varastonhallinta ja sen tehostaminen eivät kuitenkaan ole ajankohtaista vain suurille varastoille. Sen vuoksi on tärkeää tietää, että modernissa varastonhallintajärjestelmissä  voidaan toteuttaa myös edullisimmilla päätevaihtoehdoilla, älypuhelimilla.

Lue myös: Kustannussäästöjä varastonhallintaan mobiilipäätteillä.


Älypuhelimet tarjoavat edullisemman vaihtoehdon perinteisille päätteille

Mobiilit älypuhelimet tarjoavat kuitenkin helppokäyttöisen ja edullisemman alustan varastonhallintajärjestelmän lattiatason toiminnallisuuksien hyödyntämiseen, sillä älypuhelimien hankintakustannukset ovat usein vain murto-osa perinteisistä kannettavista päätteistä.

Älypuhelimen kyky liittyä mobiiliverkkoon ja lukea viivakoodeja laitteen oman kameran avulla mahdollistavaa sen toimimisen pitkälti samalla tavalla kuin kannettavat päätteet. Eroja on muun muassa siinä, että viivakoodin luku älypuhelimella saattaa olla jonkin verran hitaampaa. Älypuhelimissa on yleensä vain kosketusnäyttö, jonka kosketusnäppäimistö ei ole paras mahdollinen, jos syötettäviä tietoja on paljon. Moderneissa kannettavissa päätteissä on sekä kosketusnäyttö että näppäimistö.

Myös akunkestoon kannattaa kiinnittää huomiota, yleensä kannettavien päätteiden akunkesto on mitoitettu niin, että ne kestävät koko päivän käytön. Toisaalta uusimmissa älypuhelimissa on pikalatausominaisuus, joka voi osaltaan kompensoida akunkestoa. Latauksen helppouteen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Kannettaviin päätteisiin saa aina lataustelineen mutta vain harvoihin älypuhelinmalleihin on saatavilla langaton lataus tai latausteline. Luonnollisesti älypuhelimissa päästään harvoin samanlaiseen kestävyyteen, kuin juuri varasto-olosuhteisiin suunnitelluilla kannettavilla päätteillä. Silti älypuhelimistakin löytyy yhä useammin kustannustehokkaita vaihtoehtoja, jotka kestävät jonkin verran pudotuksia ja altistumista vedelle/kosteudelle.


Kustannussäästöjä myös infrastruktuurista

Älypuhelimien hyödyntäminen lattiatason varastonhallinnan toteuttamisessa ei rajoitu pelkkään päätehankintaan. Mobiilipäätteen hankinnan lisäksi varastonhallinnan aloituskustannuksiin vaikuttaa myös mobiiliverkon saatavuus ja mahdollisen kuuluvuusalueen toteuttaminen. Toisin kuin älypuhelimet, jotka toimivat yleisissä 3G- tai 4G-verkoissa, perinteiset kannettavat päätteet edellyttävät useimmiten wifi-verkkoa varastoalueella. Jos varastoalueelta ei löydy olemassa olevaa wifi-verkkoa, se voi pahimmassa tapauksessa johtaa huomattavaan investointiin verkon rakentamiseksi varastoon. Nykyään löytyy myös kannettavia päätteitä, joissa on 3G/4G, mutta yleensä ne ovat huomattavasti kalliimpia. Joka tapauksessa verkon toimivuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Usein pienemmissä varastoissa mobiilipäätteiden hankinta ja varastonhallinnan tehostaminen kaatuu helposti näihin alkukustannuksiin - perinteisten kannettavien päätteiden hankintakustannuksiin ja varastoalueen verkon rakentamiseen. Valitsemalla älypuhelimet vaihtoehtoiseksi mobiilipääteratkaisuksi, pienemmät varastot voivat tuoda varastonhallinnan osaksi lattiatason toimintaa ilman vastaavia aloituskustannuksia.  

Lue lisää kustannussäästöistä varastonhallinnassa blogista Älä tee turhaan tappiota tehottomalla varastonhallinnalla.


Tärkeintä on ratkaisujen liikkuvuus ja helppokäyttöisyys

Valitsi yritys käyttöönsä perinteiset kannettavat päätteet tai kustannusedullisemmat älypuhelimet, päätteiden tärkeimmät omaisuudet ovat juuri mobiilisuus ja mukana kannettavuus. Helppokäyttöisyydellä on vaikutusta myös käytön oikeellisuuden lisäksi myös varastotyöntekijöiden käyttöhalukkuuteen ja sitä myötä aktiivisuuteen. Lisäksi, kun mobiilipäätteet kommunikoivat yhdessä pilvipalveluna toteutetun varastonhallintajärjestelmän kanssa, voi yritys säästää myös palvelinhankintakustannuksissa, sillä palvelinta ei tarvita. Mobiili- ja pilvipalvelut yhdessä ovatkin tulevaisuuden yhdistelmä yritysjärjestelmissä.

Haluatko lisätietoja?

Haluatko lisätietoa varastonhallinnasta ja sen tehostamisesta? Lataa maksuton oppaamme ”Kohti tehokkaampaa varastonhallintaa” tai ota meihin yhteyttä – autamme sinua tuomaan varastonhallintasi nykypäivään ja tekemään siitä entistä kannattavamman osa-alueen yrityksellenne.

 

kannettavat päätteet vs. älypuhelimet